Storm raast over Nederland

Sinds zondagochtend 8.00 uur raast een storm over van Nederland (voorjaar 2014: klik hier). Op Limburg na geldt voor het hele land code geel. De kustprovincies worden geteisterd door een zuidwesterstorm van windkracht 9; de rest van het land heeft te maken met stormachtig weer en harde windstoten. In de loop van de dag neemt de wind nog toe. Er worden windstoten verwacht van 80 tot 90, in de kustgebieden tot 110 kilometer per uur. Aan het eind van de middag neemt de wind af, eerst in het zuiden, het laatst in het noorden. Ondanks de harde wind is het met maxima van 11 graden niet koud.

De eerste najaarsstorm dit jaar leidt tot nu toe niet tot grote schade, maar dat kan nog veranderen. Schiphol heeft amper problemen, doordat de wind voor de vliegtuigen uit de goede hoek waait. Op de NS meldt tot nu toe geen problemen te hebben. Meldingen van stormschade betreffen vooral omgewaaide bomen en afgewaaide takken. Via Twitter waarschuwen verschillende politiekorpsen automobilisten om alleen de weg op te gaan als dat echt nodig is.

Lees ook:Wintertijd begint met hondenweer
Lees ook:Tweede Kerstavond: code geel in noorden – windstoten en hoogwater
Lees ook:Zuidwesterstorm op tweede paasdag: code geel voor heel Nederland
Lees ook:Overlast door storm, veel kerstmarkten afgelast
Lees ook:Storm boven Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>