Storm boven Nederland

IMG_20160516_161545Het is vandaag een onstuimige dag: het stormt boven Nederland (2014: klik hier). Het KNMI heeft code oranje doen uitgaan voor de provincies Friesland en Noord-Holland. Daar zijn vanmiddag windstoten mogelijk tot 120 kilometer per uur. Vanuit het westen komen buien en trekt de zuidwestelijke wind aan. Aan de kust en op het IJsselmeer tot stormachtig, windkracht 8, boven zee tot storm, 9 Bft. Boven land wordt de wind krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. In het hele land is er kans op zware windstoten van 80 tot 90 kilometer per uur, vanmiddag tot 100 en soms mogelijk tot 110 kilometer per uur.

Het KNMI geeft voor de rest van het land dan ook code geel uit. In de avond draait de wind naar west tot zuidwest en neemt boven land af. In de kustprovincies houden de zware windstoten ook vanavond en vannacht aan. Met name in de noordelijke helft vallen buien. Morgen wordt het wat droger. Ondanks de storm verwacht de ANWB weinig hinder op de weg, omdat er vanwege de kerstvakantie weinig verkeer is op de weg.

Lees ook:Code geel in kustprovincies en Flevoland: zware windstoten
Lees ook:Code oranje in Waddengebied, code geel in rest van het land
Lees ook:KNMI: dinsdagavond en -nacht code geel
Lees ook:KNMI waarschuwt voor noodweer
Lees ook:Storm in de kustprovincies, Schiphol ondervindt hinder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>