‘Second Home International’ in de Jaarbeurs: elders wonen of beleggen

Vrijdag 28 tot en met zondag 30 maart 2008 staat ‘Second Home International’ voor de 23e keer in de Jaarbeurs in Utrecht: de grootste publieksbeurs van Europa op het gebied van tweede huizen (najaarseditie 2012: klik hier). Deze beurs is de onbetwiste marktleider als het gaat om het  aanbod van (tweede) woningen in binnen –en buitenland. Zo’n 350 exposanten bieden de meest uiteenlopende woningen in meer dan 65 landen aan: boerderijen, appartementen met zeezicht, villa’s aan een golfbaan, chalets in wintersportgebieden. Mensen met ervaring, die al een tijd elders wonen, geven lezingen over hun ervaring met het leven in een ander land, een andere cultuur, fiscale en financiële zaken.

 

Aanbieders van onroerend goed constateren een toenemende belangstelling voor nog onbekende regio’s in Italië. Tot nu toe waren vooral Toscane en de Middellandse Zeekust geliefd, maar nu richt de focus zich ook op de regio la Marche, dat wel ‘het nieuwe Toscane’ wordt genoemd. Een andere trend is een huis in Midden-Amerika of in het Midden-Oosten. Een land als Costa Rica is populair, met een prachtige natuur en gunstig economisch en fiscaal klimaat. Menig filmster kocht hier al een optrekje. De beurs is iedere dag open van 11.00 tot 18.00 uur. Toegang kost € 14,50 aan de kassa, online € 9,50. Kinderen tot en met 16 jaar mogen gratis mee.    

Op vrijdag 28 maart vindt er in de Jaarbeurs ook een congres ‘Beleggen in Vastgoed’ plaats. Steeds meer Nederlanders beleggen geld in onroerend goed in het buitenland en hebben behoefte aan informatie en advies. ‘Mondi’, de belangenorganisatie voor mensen met een tweede huis, organiseert dit congres in de Jaarbeurs van 11.30 tot 18.00 uur. Kosten € 40,= (inclusief entree voor de beurs).

Lees ook:Vakbeurs : ‘Steengoed beleggen’
Lees ook:‘Second Home International’ in de Jaarbeurs
Lees ook:Second Home International 2010 in de Jaarbeurs
Lees ook:Second Home International 2009 in de Jaarbeurs
Lees ook:Second Home International 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>