Second Home Internationaal in Jaarbeurs Utrecht

Vrijdag 12 tot en met zondag 14 oktober 2012 staat de najaarseditie van Second Home International in de Jaarbeurs in Utrecht: de grootste publieksbeurs van Europa op het gebied van tweede huizen. Een royaal appartement aan de Spaanse kust, een vakantiehuisje aan het Zeeuwse strand, een lodge in de Afrikaanse bush of een chalet in de Oostenrijkse sneeuw: ‘investeren begint met verliefdheid’, aldus organisator Henkjan Prins. Het publiek kan bij circa 135 exposanten terecht en krijgt tijdens korte seminars ervaringen van tweede huiskopers te horen en alles over procedures, gebruiken en financiële, juridische en fiscale regels in diverse landen. De beurs is iedere dag open van 11.00 tot 18.00 uur. Tickets: zie website (bron: persbericht). 

 

Nu de consument banken en beurzen minder vertrouwt voor zijn spaargeld, gaat hij op zoek naar een veilig alternatief, aldus Prins. ‘Een twee huis is nog steeds een waardevaste bestemming en door de crisis zijn veel prijzen binnen handbereik gekomen.’ Zo zijn in Spanje kortingen van meer dan 30 procent geen uitzondering. Prins ziet vier typen bezoekers: kopers die hun tweede huis willen verhuren, er na hun pensioen zelf willen wonen, in het hoogseizoen verhuren en er verder zelf wonen en emigranten die zich permanent ergens willen vestigen. De zoektocht naar een passend tweede huis begint bij de liefde voor een land of een regio. Prins: ‘Dat is pure emotie, Pas daarna volgt het kiezen van het type woning’. Toplanden voor een tweede woning zijn Frankrijk, Spanje, Italië, Turkije en Oostenrijk, maar ook Nederland heeft veel te bieden, bijvoorbeeld in recreatieparken met huizen in alle soorten en maten  Niet alleen de zon, maar ook natuurschoon en rust spelen een rol bij de zoektocht naar een tweede huis.

Lees ook:Prins Bernhard jr. bezit geen 100, maar bijna 600 panden
Lees ook:Prins Bernhard jr één van de grote opkopers op huizenmarkt Amsterdam
Lees ook:Second Home International 2009 in de Jaarbeurs
Lees ook:Second Home International 2010 in de Jaarbeurs
Lees ook:Beatrix mag blijven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>