Red Bull Knock Out Scheveningen – zwaarste strandrace ter wereld

IMG_20161012_145552Op zaterdag 19 november verschijnen 1000 motorcrossers op het Scheveningse strand aan de start van de zwaarste strandrace ter wereld, de Red Bull Knock Out. Het circuit van 2,5 kilometer bestaat uit meerdere onderdelen met in totaal 80 zware obstakels. De toegang voor het publiek is gratis. De deelnemende motorcrossers hebben lef, snelheid en uithoudingsvermogen nodig om het gevecht aan te gaan tegen de natuurlijke elementen van de zee, het mulle zand en het opkomend tij (bron: persbericht).

Amateurs én professionals staan naast elkaar aan de startlijn, waardoor de amateurs de kans krijgen om tegen (internationale) wereldtoppers als Jeffrey Herlings en Nathan Watson te rijden. Vorig jaar trotseerden 70.000 bezoekers de herfstige storm om het evenement bij te wonen. De 1000 riders starten in de eerste heat allemaal tegelijk. Deze heat duurt 1,5 uur, de beste 500 plaatsen zich direct voor de finale en de laatste 500 krijgen een tweede kans in de Second Chance Heat van 30 minuten, waarin de eerste 250 riders zich alsnog plaatsen voor de finale. Nieuw dit jaar is de XLoop: een extra deel wat in de laatste 45 minuten van de finale wordt geopend, met nog zwaardere obstakels.

Amateur motorcrossers vanaf 16 jaar kunnen zich direct meten met de wereldtop en staan zij aan zij aan de start met onder andere wereldkampioen Jeffrey Herlings (NL), de winnaar van vorig jaar Axel van de Sande (BE), Nathan Watson (UK), Glenn Coldenhoff (NL), Camille Chappelière (FRA) en de motocross atleet van de US Chris Bach. De First Heat is van 9.00 tot 10.30 uur, de Second Heat van 12.00 tot 12.30 uur en de Finale van 15.45 tot 16.00 uur.

Lees ook:EK Waterpolo 2012 in Eindhoven
Lees ook:Uitreiking Provinciepenning en Ereburgerschap Noord-Brabant aan topsporters
Lees ook:Spannende Finale Worldcup Schaatsen
Lees ook:Halve finales EK badminton Almere
Lees ook:Kans op deelname Oranje aan WK voetbal in Rusland lijkt verkeken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>