EK Waterpolo 2012 in Eindhoven

Maandag 16 tot en met zondag 29 januari 2012 is het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven het domein van het Europees Kampioenschap (EK) Waterpolo. Op dit evenement moeten de Oranje mannen bij de eerste negen eindigen om zich te plaatsen voor het Olympische kwalificatietoernooi (OKT) in april. Nederland speelt in de poule tegen Griekenland, Hongarije, Italië, Turkije en Macedonië. De poulewinnaars plaatsen zich direct voor de halve finales. Spelschema: zie website.

 

De Oranje dames moeten bij de beste vier eindigen om een ticket voor het OKT te bemachtigen. Mocht Italië de halve finales bereiken, dan mag ook de nummer vijf naar het OKT, omdat Italië als gastland al verzekerd is van deelname. De Nederlandse vrouwen zitten in de poule met Groot-Brittannië, Hongarije en Rusland. Vrijdag 27 januari zijn de kwart en halve finales bij de dames, zaterdag bij de heren. De finale dames in ook op zaterdag; op de slotdag vindt de finale heren plaats. Tickets: zie website.

Lees ook:NK Tafeltennis 2012 in Eindhoven
Lees ook:EK Volleybal Dames 2015 in Nederland
Lees ook:Halve finales EK badminton Almere
Lees ook:NK Tafeltennis 2011 in Eindhoven
Lees ook:NK Tafeltennis 2010 in Eindhoven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>