Halve finales EK badminton Almere

EK badmintonVandaag vinden de halve finales plaats van het Europese kampioenschap Badminton voor landenteams voor mannen en voor vrouwen in topsportcentrum Almere. De Nederlandse mannen werden na een zware strijd tegen de Polen met 3-2 uitgeschakeld in de kwartfinales. Kort daarvoor hadden de Nederlandse vrouwen zich wel geplaatst bij de laatste vier, nadat zij de Engelsen met 3-1 hadden verslagen. De Nederlandse vrouwen verdedigen hun titel: twee jaar geleden wonnen ze verrassend de eerste editie van het EK in het Griekse Thessaloniki: ook toen versloegen ze de Engelsen en konden daarmee de titel opeisen. Dat was toen nog met de sterke Mia Audina en Yao Jie in de ploeg. Audina is gestopt en Jie moet geblesseerd op de tribune toekijken. Zie ook 'Oranje dames in finale' en uitslag finale.

Sportcentrum AlmereDe eerste drie landen bij zowel de mannen als de vrouwen gaan direct door naar het WK, dat van 11 tot en met 18 mei in Jakarta plaatsvindt. Dat zien de Nederlandse mannen nu dus aan hun neus voorbijgaan. De Nederlandse vrouwen komen vandaag in de halve finale uit tegen Schotland. Dat team staat niet ‘geboekt’ als sterk. De andere halve finale bij de dames is tussen Duitsland en Denemarken. Ook bij de heren is de ene halve finale tussen Denemarken en Duitsland; de andere tussen Polen en Engeland. De halve finales beginnen om 12.00 en om 16.00 uur.

Lees ook:Oranjedames in finale EK Badminton
Lees ook:EK badminton in Almere
Lees ook:Denemarken winnaar EK badminton
Lees ook:EK Waterpolo 2012 in Eindhoven
Lees ook:TOPSHELF Open 2013 in Autotron Rosmalen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>