Spannende Finale Worldcup Schaatsen

Op de eerste avond is het in het Thialf IJsstadion meteen raak: Simon Kuipers en Erben Wennemars strijden in een direct duel met elkaar om de wereldbekerzege op de 1500 meter. Dat werd donderdagavond door loting beslist. Vanavond begint de Essent ISU World Cup Finale, die tot en met zondag 24 februari duurt. De finale is een afwisseling van sprint -en langebaanwedstrijden. Kuipers heeft een magere 25 punten voorsprong; als het Wennemars vanavond lukt de wedstrijd op zijn naam te schrijven, wint hij alsnog de World Cup. Ook Mark Tuitert (56 punten achterstand) en de Amerikaan Shani Davis (84 punten) zijn nog niet op voorhand verslagen. Zij schaatsen in de voorlaatste rit tegen elkaar. Het wordt spannend.

Vrijdag wordt ook de 3000 meter dames verreden. De Tsjechische Martina Sablikova is al zeker van de eindzege en schaatst in de laatste rit tegen Claudia Pechstein. Ireen Wüst strijdt in de 6e rit tegen Maki Tabati, Diane Valkenburg in de rit erna tegen de Duitse Katrin Mattscherodt, Renate Groenewold in de 8e rit tegen de Amerikaanse Catharine Raney en de kersverse allround wereldkampioene Paulien van Deutekom schaatst in de 4e rit tegen Masako Hozumi. Daarnaast staan de 500 meter dames en heren op het programma. Bij de vrouwen tekenen slechts drie Nederlanders voor de vijf beschikbare plaatsen: Annette Gerritsen, Marianne Timmer en Ingeborg Kroon. Tot nu toe reed niet één Nederlandse vrouw onder de 39,15: de limiet om op de WK mee te mogen doen op de 500 meter. Er zijn nog kaarten online te bestellen. Zitplaatsen kosten € 32,= en staanplaatsen € 20,=. Zie ook ‘Worldcup Finale, nieuwtjes‘.

Lees ook:Schaatsen: EK Allround & Sprint in Thialf Heerenveen – 6 t/m 8 januari
Lees ook:Schaatsen Worldcup Finale: nieuwtjes
Lees ook:Worldcup Finale Schaatsen in Thialf
Lees ook:Schaatsen in Thialf: NK Allround & Sprint, vrijdag 20 t/m zondag 22 januari
Lees ook:NK sprint in het Thialf Stadion

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>