Havenfestival Alblasserdam – maandag 12 t/m zaterdag 17 september

IMG_20160531_135831Maandag 12 tot en met zaterdag 17 september vindt in Alblasserdam, ten noorden van Dordrecht, de 26e editie plaats van het Havenfestival Alblasserdam. Maandagavond wordt het festival geopend in Cultureel Centrum Landvast, dinsdagavond is de RaboClubKasRun, woensdagavond de Vlottenrace in de haven, donderdagvond de openluchtbioscoop (bij slecht weer in Landvast), vrijdagavond de Taptoe op het Raadhuisplein.

Zie ook: Eropuit in september

Hoogtepunt is zaterdag vanaf 09.00 uur de grote braderie met zo’n 500 kramen in het centrum en rondom de haven. ‘s Middags treden koren op in het Amphitheater, vindt de speebotenrace Korteland Run plaats in de Haven, verzorgt de brandweer demonstraties en staan singer/songwriters op het Raadhuisplein. ‘s Avonds biedt Cultureel Centrum Landvast een afterparty en wordt het festival afgelosten met vuurwerk vanaf 22.45 uur, goed te zien vanaf de haven. Het Havenfestival ontstond in 1991 uit initiatieven van de plaatselijke winkeliersvereniging die aan modernisering van de jaarlijkse najaarsmarkt toe was en is na een kwart eeuw niet meer weg te denken, iedere derde week van september in Alblasserdam.

Lees ook:Havenfestival Alblasserdam 2015
Lees ook:Havenfestival Alblasserdam 2011
Lees ook:Havenfestival Alblasserdam 2010
Lees ook:Havenfestival Alblasserdam
Lees ook:Havenfestival IJmuiden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>