Havenfestival Alblasserdam

Maandag 14 tot en met zaterdag 19 september staat Alblasserdam in het teken van de 19e editie van het Havenfestival, met zang, dans, muziek, bedrijfspresentaties en maritieme activiteiten (2015: klik hier). Hoogtepunten zijn de skateparade op dinsdag, de mosselavond op donderdag, de Taptoe en Horeca Dweilavond op vrijdag en de braderie op zaterdag. Wat in 1991 als eendaags feestje begon, groeide uit tot een festival dat vier dagen duurt.

De opening is op maandag in Cultureel Centrum Landvast. De IJsclub Alblasserdam organiseert op dinsdagavond de skate parade. Op woensdag worden de  Netwerk Musical Awards uitgereikt. Donderdagavond biedt de horeca de jaarlijkse mosselavond. Vrijdagavond is op het Stadhuisplein de Taptoe en het in het centrum feest: de Horeca Dweilavond. Zaterdag staat de jaarlijkse braderie in het centrum, die overloopt in een nautische markt op het terrein bij Landvast. Het Raadhuisplein is omgetoverd tot  Stoomplein en er zijn demonstraties van de plaatselijke scouting. Op de Zuiderstek presenteren Rijkswaterstaat, politie en landmacht zich. De kerktoren kan worden beklommen, in de kerk klinkt orgelspel en er zijn rondvaarten per speedboot. Nieuw dit jaar zijn de ballonvaarten op zaterdag. In het Amfitheater zijn de optredens met zang en dans, waaronder vanaf 13.00 uur het Zwartbol Shantyfestival. Vanaf 19.30 uur is er op de Dam en het Raadhuisplein live muziek, met als hoogtepunt om 23.00 uur een lasershow. Bedrijventerrein Nieuwland is ingericht als tijdelijke gratis parkeerplaats; er rijden pendelbussen naar het dorpshart.

Lees ook:Havenfestival Alblasserdam 2011
Lees ook:Havenfestival Alblasserdam – maandag 12 t/m zaterdag 17 september
Lees ook:Havenfestival Alblasserdam 2010
Lees ook:Havenfestival Alblasserdam 2015
Lees ook:Doesburg Binnenste Buiten 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>