Havenfestival Alblasserdam 2015

Tot en met zaterdag 18 september beleeft Alblasserdam, ten noorden van Dordrecht, de 25e editie van het Havenfestival (2016: klik hier). Dinsdagavond is het Shantykorenfestival in Cultureel Centrum Landvast, woensdagavond de Vlottenrace in de haven, donderdagvond de Raboclublasrun en de openluchtbioscoop, vrijdagavond de Taptoe op het Raadhuisplein en de verlichte Gondelvaart ‘Op de Alblas’ (thema: Kust en Ambacht).

Hoogtepunt is zaterdag vanaf 09.00 uur de grote braderie met zo’n 500 kramen in het centrum en rondom de haven en staan de plaatselijke autodealers op de Boulevard. ‘s Middags vindt in de haven de Korteland Run met speedboten plaats, koren in het Amphitheater, Crazy Piano’s op het Raadhuisplein en popmuziek op het Havenplein. ‘s Avonds biedt Cultureel Centrum Landvast Korenslag en (na het vuurwerk) een afterparty. Het Havenfestival wordt afgesloten met vuurwerk vanaf 22.45 uur, goed te zien vanaf de haven. Het Havenfestival ontstond in 1991 uit initiatieven van de plaatselijke winkeliersvereniging die aan modernisering van de jaarlijkse najaarsmarkt toe was. Na 24 jaar is het niet meer weg te denken in de derde week van september in Alblasserdam.

Lees ook:Havenfestival Alblasserdam – maandag 12 t/m zaterdag 17 september
Lees ook:Havenfestival Alblasserdam 2011
Lees ook:Havenfestival Alblasserdam
Lees ook:Havenfestival Alblasserdam 2010
Lees ook:Havenfestival 2010 en PreSail IJmuiden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>