Batavierenrace: studentenloop Nijmegen-Enschede

Zaterdagnacht 26 april 2008 om 0.00 klinkt het startschot voor de 36e editie van de Batavierenrace: de grootste estafetteloop ter wereld met ruim 7500 deelnemers en 500 vrijwilligers (2012: klik hier). Het is een studentenestafette in 25 etappes over ruim 185 km van de Radboud Universiteit Nijmegen via Duitsland en de Achterhoek naar de Universiteit Twente in Enschede. Het evenement vindt ieder jaar plaats eind april. De start is zaterdag om 0.00 uur; de laatste etappe loopt door Enschede en eindigt op de sintelbaan van de Universiteit. Na afloop van het grootste studentenfeest van de Benelux plaats op de campus van de Universiteit Twente. Zie ook ‘Enschede Marathon‘.

In 1972 kwamen Nijmeegse studenten zó enthousiast terug van de SOLA-estafette in Zweden, dat ze aan de slag gingen om het in Nederland ook te organiseren. In navolging van de Batavieren, die 50 voor Christus op vlotten de Rijn afzakten, werd voor de Batavierenrace dezelfde route gekozen: van Nijmegen naar Rotterdam. Al gauw bleek die route verkeerstechnisch te ingewikkeld. Sinds 1974 loopt de route naar Enschede. De prijs is ieder  jaar een houten Zweeds paard, dat nog herinnert aan de SOLA-estafette.

Lees ook:Batavierenrace van Nijmegen naar Enschede
Lees ook:Zaterdag 23 april: 44e Batavierenrace – grootste estafetteloop ter wereld
Lees ook:Batavierenrace 2010
Lees ook:Batavierenrace 2012
Lees ook:Batavierenrace 2014 – estafetteloop voor studenten

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Batavierenrace: studentenloop Nijmegen-Enschede

  1. Pingback: Marathon Enschede: oudste van Nederland | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>