Batavierenrace van Nijmegen naar Enschede

Zaterdagnacht 25 april 2009 klinkt om 0.00 klinkt het startschot voor de 37e editie van de Batavierenrace: de grootste estafetteloop ter wereld (editie 2012: klik hier). Het laatste weekend van april rennen studenten in 25 etappes (een nachtblok, ochtendblok en middagblok) over ruim 185 km van de Radboud Universiteit Nijmegen via Duitsland en de Achterhoek naar de Universiteit Twente in Enschede. De laatste etappe loopt door Enschede en eindigt op de sintelbaan van de Universiteit. Na afloop vindt zaterdagavond het grootste studentenfeest van de Benelux plaats op de campus van de Universiteit Twente. De volgende dag vindt de Enschede marathon plaats.

 

De Batavierenrace is in de studentenwereld, maar ook daarbuiten, zo zoetjes aan een begrip en staat vermeld in het Guiness Book of Records. Er nemen ieder jaar zo’n 7500 studenten aan mee. Door het ludieke karakter is er veel belangstelling in de media voor het evenement. In 1972 kwamen Nijmeegse studenten enthousiast terug van de SOLA-estafette in Zweden. In navolging van de Batavieren, die 50 voor Christus op vlotten de Rijn afzakten, werd voor de Batavierenrace dezelfde route gekozen: van Nijmegen naar Rotterdam. In 1973 liepen zo’n 600 studenten de eerste Batavierenrace. Het jaar erop moest de route vanwege infrastructurele problemen verplaatst worden naar Enschede; op enkele wijzigingen na is de route sindsdien nooit meer veranderd.

Lees ook:Batavierenrace: studentenloop Nijmegen-Enschede
Lees ook:Zaterdag 23 april: 44e Batavierenrace – grootste estafetteloop ter wereld
Lees ook:Batavierenrace 2010
Lees ook:Batavierenrace 2014 – estafetteloop voor studenten
Lees ook:Batavierenrace 2012

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Batavierenrace van Nijmegen naar Enschede

  1. Pingback: Marathon en Muziekfestival Enschede | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>