Marathon Enschede: oudste van Nederland


Dit weekend (2008) mag Enschede zich even dé loopstad van Nederland noemen: studenten lopen zaterdag in estafette de Batavierenrace tussen de universiteiten van Nijmegen en Twente. Zondag vindt de 40e ING bank Enschede Marathon plaats: de oudste marathon van Nederland (2013: klik hier). In 1947 vond de eerste plaats. De marathon is in grootte de vierde van Nederland, na Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. De weersvoorspellingen zijn perfect; 18 graden en een zacht windje. Op deze jubileumeditie stelt de organisatie een jackpot in voor de snelle renners. Lopers die binnen 2 uur en 10 minuten finishen, mogen rekenen op een gedeelte uit die jackpot; althans: de nummers één, twee en drie profiteren van de pot. Loopt niemand onder de 2:10, dan blijft het geld tot volgend jaar staan.


De marathon start om 11.00 uur. Daarnaast start de halve marathon om 12.45 uur, de 10 km Run om 11.15 uur, de 5 km Run om 12.15 uur, de Estafetteloop om 11.00 uur en de Scholierenloop om 12.15 uur. Al deze lopen starten en finishen op de Kuipersdijk, tussen de Sting en het Postkantoor. De kleintjes kunnen vanaf 12.15 uur starten in de Kidsrun; er zijn verschillende parkoersen van 1 km. Ook dit jaar lopen weer veel bedrijventeams mee: in de halve marathon en de 10 km. de hele en halve marathon gaan de grens over en komen door het Duitse stadje Gronau. Daar organiseren sportvereniging TV Gronau en de gemeente Gronau het loopgedeelte in die contreien. Zie ook ‘Hoogste woontoren Overijssel’ en ‘Roombeek is af’.

Lees ook:Marathon en Muziekfestival Enschede
Lees ook:Venloop: halve marathon van Venlo
Lees ook:Zondag 17 april: Enschede Marathon 2016
Lees ook:Enschede Marathon 2010
Lees ook:Midwinter Marathon Apeldoorn 2011

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Marathon Enschede: oudste van Nederland

  1. Pingback: Batavierenrace: studentenloop Nijmegen-Enschede | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>