TEFAF: kunst -en antiekbeurs Maastricht

Maastricht is van vrijdag 7 en zondag 16 maart 2008 het centrum van topkunst en antiek: dan vindt in het conferentiecentrum MECC de TEFAF plaats: The European Fine Art Fair, ook bekend als de Maastricht Fair (editie 2013: klik hier). Circa 220 kunst –en antiekhandelaren uit 15 landen staan met tussen de 15.000 en 35.000 objecten op de beurs. Ruim 80% van hen komt uit het buitenland. De totale waarde van de tentoongestelde objecten bedraagt meer dan een miljard euro, mede door de kostbare juwelen. Achttien onderzoekscomité’s met in totaal zo’n 150 internationale experts bestuderen alle objecten op kwaliteit, authenticiteit en conditie. Werken die niet aan de hoge eisen van TEFAF voldoen, worden van de beurs verwijderd. Daarnaast controleert het Art Loss Register, de grootste databank ter wereld van gestolen kunst, of de objecten niet op hun lijst voorkomen. Zie ook ‘TEFAF nieuwtjes‘.

De organisator heet ook TEFAF (The European Fine Art Foundation) en draagt het logo van ‘Antiquairs International’ uit Valkenburg (een valk) met een palet en penselen van ‘Pictura Fine Art Fair’. Deze twee internationale beurzen fuseerden in 1988 tot TEFAF. Dit jaar wordt een zelfportret van Rembrandt te koop aangeboden. Het schilderij komt uit een privé-collectie en moet 18 miljoen euro opbrengen. Op de beurs is ook een Van Gogh te koop: ‘Kind met sinaasappel’ uit 1890. Dit werk is sinds 1916 in handen van een Zwitserse familie. Het schilderij moet 30 miljoen opleveren; de familie wil de opbrengst schenken aan liefdadigheidsinstellingen die zich bezighouden met jeugd en opvoeding. De beurs is alle dagen open van 11.00 tot 19.00 uur, zondag 16 maart tot 18.00 uur. 

Lees ook:TEFAF Maastricht 2013
Lees ook:Kunst -en antiekbeurs TEFAF 2009 Maastricht
Lees ook:TEFAF 2012 Maastricht
Lees ook:TEFAF 2016 in MECC Maastricht
Lees ook:TEFAF 2011 in MECC Maastricht

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “TEFAF: kunst -en antiekbeurs Maastricht

  1. Pingback: Kunstbeurs TEFAF Maastricht, nieuwtjes | Eropuit

  2. Pingback: Art Amsterdam 2008 in de RAI | Eropuit

  3. Pingback: Kunstbeurs pAn in de RAI | Eropuit

  4. Pingback: Parcours Maastricht | Eropuit

  5. Pingback: Art & Antique Fair Den Bosch | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>