TEFAF 2012 Maastricht

Vrijdag 16 tot en met zondag 25 maart 2012 vindt in de MECC in Maastricht de 25e editie plaats van de TEFAF plaats: The European Fine Art Fair, the World’s Leading Art and Antiques Fair (2013: klik hier). Woensdag 14 maart bezocht de koningin de jubileumeditie. Wat in 1988 begon als bescheiden Europees evenement met 97 deelnemers en drie disciplines op het gebied van kunst en antiek, groeide uit tot de belangrijkste jaarlijkse kunst- en antiekbeurs ter wereld, met negen afdelingen.

Zo’n 265 antiquairs uit 19 landen staan op de beurs. Op de TEFAF is vrijwel elke vorm van beeldende en toegepaste kunst te zien, van de klassieke oudheid tot hypermoderne kunst.Menig filmster en miljardair laat de beurs niet aan zich voorbij gaan en komt al dan niet met een privé-jet naar Maastricht Airport. Ieder object is van tevoren gekeurd door een van de 29 gespecialiseerde keuringscommissies met experts op elk gebied. TEFAF voerde in 2000 als eerste het Art Loss Register in, de grootste databank ter wereld van gestolen kunst. Gestolen objecten worden onmiddellijk van de beurs verwijderd.

TEFAF draagt het logo van ‘Antiquairs International’ uit Valkenburg (een valk) met een palet en penselen van ‘Pictura Fine Art Fair’. Deze twee internationale beurzen fuseerden in 1988 tot TEFAF, sindsdien ieder jaar in Maastricht. De beurs is alle dagen open van 11.00 tot 19.00 uur, zondag 25 maart tot 18.00 uur. Tickets zijn aan de kassa te koop. De stad Maastricht biedt een uitgebreid cultureel randprogramma: ‘During TEFAF’, met onder meer de TEFAF Parade: een tentoonstellingsroute door de stad die winkels, galeries en culturele instellingen aan elkaar verbindt, met als thema: ‘Feest’.

Lees ook:TEFAF Maastricht 2013
Lees ook:Kunst -en antiekbeurs TEFAF 2009 Maastricht
Lees ook:TEFAF 2011 in MECC Maastricht
Lees ook:TEFAF 2010 in MECC Maastricht
Lees ook:TEFAF: kunst -en antiekbeurs Maastricht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>