Kunstbeurs TEFAF Maastricht, nieuwtjes

 

De TEFAF is de belangrijkste kunst –en antiekbeurs ter wereld. Tot zaterdagmiddag (2008) kwamen volgens de organisatie van de al 136 privé-jets aan op de luchthaven Maastricht/Aken van bezoekers aan de kunstbeurs TEFAF in Maastricht (2012: klik hier). Sinds de opening afgelopen donderdag ziet de TEFAF ‘geen tekenen van teruggang’ in de kunsthandel. Zo werd het abstracte schilderij ‘The Magic Flame’ van Jackson Pollock verkocht voor 5,2 miljoen euro. ‘Bateau de pêche arrivant vent arrière’ van Edouard Manet ging weg voor 850.000 euro en een winterlandschap van Hendrick Averkamp voor ongeveer hetzelfde bedrag. Hip zal de TEFAF nooit worden: daarvoor is het publiek te deftig. Zie ‘Masters of jazz tijdens TEFAF‘.

 

De 227 deelnemende kunsthandels zijn gegroepeerd rondom brede lanen met deftige namen als Fifth Avenue (sieraden en antiquairs) en de New Bond Street (wandtapijten en harnassen). Het aanbod is gigantisch: vrijwel alle grote namen uit de kunstgeschiedenis zijn op de beurs te vinden. De totale waarde van de inboedel van de beurs bedraagt dit jaar meer dan een miljard euro; daarbij zijn de sieraden niet eens meegerekend. De directeur van de TEFAF, Paul Hustinx, heeft donderdag bij de opening van de 20e TEFAF een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. De burgemeester van Maastricht benoemde hem tot Officier in de orde van Oranje-Nassau. Hustinx is sinds 1988 directeur van de kunstbeurs.

 

Donderdagmiddag werd een collier gestolen, dat 1,2 miljoen euro waard is. Van het collier ontbreekt ieder spoor. Titia Vellenga, woordvoerster van de TEFAF: ‘Als een gestolen voorwerp niet snel wordt teruggevonden, wordt de kans dat het ooit terugkomt steeds kleiner, weten we uit ervaring.’ Een horloge dat een aantal jaren geleden op de beurs werd geroofd, is nooit teruggevonden, net als een beeldje. Volgens Vellinga is diefstal niet te voorkomen: ‘We hebben veel beveiligd, maar 100% dichttimmeren kan gewoon niet.’ De verdwijning werd direct na de roof opgemerkt door de standhoudster, die net twee vrouwen had geholpen. Halverwege het gesprek gingen die er ineens vandoor. Dat wekte argwaan bij de verkoopster. De vrouwen en een man werden bij de uitgang opgewacht door bewakingspersoneel, maar het collier is niet gevonden. Vellinga: ‘Waarschijnlijk is het doorgegeven’.

 

Lees ook:Dure sieraden gestolen tijdens laatste uur TEFAF
Lees ook:TEFAF Maastricht 2013
Lees ook:TEFAF: kunst -en antiekbeurs Maastricht
Lees ook:Kunst -en antiekbeurs TEFAF 2009 Maastricht
Lees ook:TEFAF 2012 Maastricht

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Kunstbeurs TEFAF Maastricht, nieuwtjes

  1. Pingback: Miljonair Fair trekt zich niets aan van crisis | Eropuit

  2. Pingback: TEFAF: kunst -en antiekbeurs Maastricht | Eropuit

  3. Pingback: Masters of Jazz in Maastricht tijdens TEFAF | Eropuit

  4. Pingback: Dure sieraden gestolen tijdens laatste uur TEFAF | Eropuit

  5. Pingback: Jackpot Staatsloterij moet 10 juli vallen | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>