Pieter Verelst wint 51e Cameretten festival

De Vlaamse cabaretier Pieter Verelst heeft IMG_20160516_111430 2de 51e editie gewonnen van het jaarlijkse Cameretten Festival. Vrijdag vond de Halve Finale plaats in Oude Luxor Theater in Rotterdam, zaterdag de finale in het Nieuwe Luxor Theater. Vanaf vrijdag 2 december toeren de drie finalisten door het land in de traditionele Finalistentournee. Verelst stond samen met Alex Ploeg en Victor Luis va nEs in de finale stonden. Ploeg won de Publieksprijs. De jury mag altijd aan een van de negen halve finalisten de Persoonlijkheidsprijs uitreiken, dit jaar aan Tim Teunissen.

Cameretten is het oudste en een van de grootste cabaretfestival van Nederland. Het ontstond in 1966 als lustrumfeest van de Delftse studentenvereniging SSR en verwierf in korte tijd naam met finalisten als Neerlands Hoop (Bram & Freek), Cabaret Ivo de Wijs en Don Quishocking. Jarenlang was het de enige in haar soort, met de finale in de aula van de TU Delft. Sinds 1988 vindt Cameretten plaats in het Oude Luxor Theater aan de Kruiskade in Rotterdam. In 2001 opende het Nieuwe Luxor Theater op de Kop van Zuid: de plek waar sindsdien de finale wordt gehouden. Cameretten is inmiddels uitgegroeid tot het onafhankelijke podium waar aanstormend cabarettalent zich voor publiek, pers en jury presenteert. Eerdere winnaars waren onder andere Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Herman Finkers, Marc-Marie Huijbregts en Hans Teeuwen.

Lees ook:Cameretten 2011 in Rotterdam
Lees ook:Cabaret-wedstrijd Camaretten bestaat 50 jaar
Lees ook:Cameretten 2010 in Oude Luxor Theater
Lees ook:Cameretten in Oude Luxor Theater Rotterdam
Lees ook:Ongericht Enthousiasme wint Cameretten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>