Cameretten 2010 in Oude Luxor Theater

Woensdag 24 november 2010 vindt in het Oude Luxor Theater in Rotterdam de eerste voorronde plaats van de 45ste editie van Cameretten: de jaarlijkse cabaretstrijd Cameretten (editie 2011: klik hier). Donderdag vindt de tweede en vrijdag de derde voorronde plaats. Uit 56 kandidaten heeft de selectiecommissie negen acts uitgekozen: iedere voorronde strijden drie uitverkorenen voor een plaats in de finale op zaterdag 27 november. Na de acts van de drie finalisten treedt Javier Guzman als gast op en gaat de jury achter gesloten deuren in beraad.

 

Niet alleen de jury, ook het publiek kan een prijs toekennen aan een finalist. Na het gastoptreden worden de winnaars bekendgemaakt van de Nationale Academic juryprijs, de publieksprijs en de winnaar van de persoonlijkheidsprijs van Cameretten 2010. Cameretten is het oudste en een van de grootste cabaret festival van Nederland. Het ontstond in 1966 als lustrumfeest van de Delftse studentenvereniging en verwierf in korte tijd naam met finalisten als Neerlands Hoop (Bram & Freek), Cabaret Ivo de Wijs en Don Quishokking. Jarenlang was het de enige in haar soort, met de finale in de aula van de TU met 1500 bezoekers, als jaarlijks hoogtepunt voor aanstormend cabarettalent. Sinds 1988 vindt Cameretten plaats in het Oude Luxor Theater aan de Kruiskade in Rotterdam. In 2001 opende het Nieuwe Luxor Theater op de Kop van Zuid. Eerdere winnaars waren onder andere Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Herman Finkers, Marc-Marie Huijbregts en Hans Teeuwen.

Lees ook:Cameretten 2011 in Rotterdam
Lees ook:Pieter Verelst wint 51e Cameretten festival
Lees ook:Cabaret-wedstrijd Camaretten bestaat 50 jaar
Lees ook:Cameretten in Oude Luxor Theater
Lees ook:Cameretten in Oude Luxor Theater Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>