Cameretten in Oude Luxor Theater

Zaterdag 28 november 2009 werd de winnaar bekendgemaakt van de 44e editie van de jaarlijkse cabaretstrijd Cameretten: theatermaker Martijn Crins wint zowel de juryprijs als de publieksprijs met zijn programma ‘Nacht en Ontij’ (editie 2011: klik hier). Volgens de jury ‘daagt Crins uit en provoceert: hij brengt een scherpe persiflage op cabaret.’ Cameretten is het oudste cabaret festival van Nederland, ontstond in 1966 als lustrumfeest van de Delftse studentenvereniging en verwierf in korte tijd naam met finalisten als Neerlands Hoop (Bram & Freek), Cabaret Ivo de Wijs en Don Quishokking.

Jarenlang was het de enige in haar soort, met de finale in de aula van de TU met 1500 bezoekers, als jaarlijks hoogtepunt voor aanstormend cabarettalent. Sinds 1988 vindt Cameretten plaats in het Luxor Theater Rotterdam, sinds 2001 in het Nieuwe Luxor op de Kop van Zuid.  Eerdere winnaars waren onder andere Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Herman Finkers, Marc-Marie Huijbregts en Hans Teeuwen. De afgelopen week streden negen uitverkoren deelnemers in drie voorrondes voor een finaleplaats in de finale van afgelopen zaterdag. Crijn moest het opnemen tegen Thijs van Domburg met ‘Ik ben er niet’ en Jennifer Evenhuis met ‘Hoe moeilijk kan het zijn?’ Het finale programma gaat tot en met mei 2010 op tournee door het land. Speellijst: klik hier.

Lees ook:Cameretten 2010 in Oude Luxor Theater
Lees ook:Cameretten 2011 in Rotterdam
Lees ook:Pieter Verelst wint 51e Cameretten festival
Lees ook:Cabaret-wedstrijd Camaretten bestaat 50 jaar
Lees ook:Cameretten in Oude Luxor Theater Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>