Cameretten 2011 in Rotterdam

Woensdag 23 november 2011 vindt in het Oude Luxor Theater in Rotterdam de eerste halve finale plaats van de 46e editie van de jaarlijkse cabaretstrijd Cameretten. Donderdag vindt de tweede en vrijdag de derde halve finale plaats in het Oude Luxor. Ieder jaar strijden 60 acts tijdens 12 selectieavonden in Rotterdam voor één van de felbegeerde plekken tijdens de voorrondes in het Oude Luxor. De selectiecommissie koos negen acts uit: iedere voorronde strijden drie uitverkorenen voor een plaats in de finale op zaterdag 26 november in het Nieuwe Luxor Theater.

 

Niet alleen de jury, ook het publiek kan een prijs toekennen aan een finalist. Na de gastoptredens worden de winnaars bekendgemaakt van de juryprijs, de publieksprijs en de persoonlijkheidsprijs van Cameretten 2011. Cameretten is het oudste en een van de grootste cabaret festival van Nederland. Het ontstond in 1966 als lustrumfeest van de Delftse studentenvereniging en verwierf in korte tijd naam met finalisten als Neerlands Hoop (Bram & Freek), Cabaret Ivo de Wijs en Don Quishocking. Jarenlang was het de enige in haar soort, met de finale in de aula van de TU Delft met 1500 bezoekers. Sinds 1988 vindt Cameretten plaats in het Oude Luxor Theater aan de Kruiskade in Rotterdam. In 2001 opende het Nieuwe Luxor Theater op de Kop van Zuid: daar is de finale. Camaretten is inmiddels uitgegroeid tot het onafhankelijke podium waar aanstormend cabarettalent zich voor publiek, pers en jury presenteert. Eerdere winnaars waren onder andere Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Herman Finkers, Marc-Marie Huijbregts en Hans Teeuwen.

Lees ook:Cameretten 2010 in Oude Luxor Theater
Lees ook:Cabaret-wedstrijd Camaretten bestaat 50 jaar
Lees ook:Pieter Verelst wint 51e Cameretten festival
Lees ook:Cameretten in Oude Luxor Theater Rotterdam
Lees ook:Cameretten in Oude Luxor Theater

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>