Ongericht Enthousiasme wint Cameretten

De Belgische cabaretgroep Ongericht Enthousiast heeft zaterdagavond din het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam de finale van het cabaretfestival Cameretten 2011 gewonnen. De jury verkoos het trio boven de twee andere finalisten: Diederik Smit en Lankmoed. De jury beschreef de winnaars met hun gelijknamige programma als ‘een prettige en hopelijk nog lang ongepolijste gekte’.

Kevin Bellemand van Ongericht Enthousiasme won de Persoonlijkheidsprijs, Lankmoed de Publieksprijs. Vanaf december toeren de drie finalisten samen 40 avonden langs theaters in het hele land, om te beginnen op woensdag 30 november in cultureel centrum De Tippe in Vledder (speellijst: zie website). Tijdens 12 selectieavonden werden uit in totaal 60 acts negen uitverkorenen gekozen die de afgelopen week in drie halve finales streden voor één van de drie finaleplekken. Vorig jaar was Jasper van Kuijk de winnaar: hij won zowel de juryprijs als de publieksprijs met zijn programma ‘’t Kan nie op’. Dian Liesker kreeg toen de persoonlijkheidsprijs. Zij stond niet in de finale, maar wist de jury toch te overtuigen.

Lees ook:Jasper van Kuijk winnaar Cameretten
Lees ook:Cameretten 2011 in Rotterdam
Lees ook:Pieter Verelst wint 51e Cameretten festival
Lees ook:Cameretten 2010 in Oude Luxor Theater
Lees ook:Cabaret-wedstrijd Camaretten bestaat 50 jaar

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ongericht Enthousiasme wint Cameretten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>