Rotterdam International Art Fair in de Laurenskerk

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Hedendaagse kunst op een historische locatie: hoe vaak zie je street art in een gotische kerk? De Rotterdam International Art Fair (RIAF) vindt net als twee jaar geleden plaats in de statige Laurenskerk. Op de beurs zijn veel bekende en aanstormende kunstenaars persoonlijk aanwezig. De RIAF is namelijk één van de weinige kunstbeurzen waar in veel gevallen direct contact is tussen koper en kunstenaar. Dat maakt een aankoop niet alleen zeer persoonlijk, het zorgt ook dat de werken vaak commissie-vrij kunnen worden aangeschaft. Met meer dan 150 exposanten uit 30 landen is het een unieke kans om kunst te kopen en te investeren in hedendaagse werken (bron: persbericht).

Zie ook: Koning opent museum Voorlinden Wassenaar

Volgens Natal Vallvé en Joëlle Dinnage, directeuren van organisator Global Art Agency, is er een interessante mix van kunstenaars te zien: ze ‘ontstijgen de hedendaagse kunstwereld vanwege hun techniek, originaliteit en persoonlijkheid’, asldus Vallvé. ‘Zij hebben iets te vertellen en kenmerken zich door een eigen stijl. Daarbij zijn ze representatief voor hun eigen cultuur, wat ervoor zorgt dat de fair een mooi beeld geeft van hedendaagse kunst vanuit de hele wereld.’ In totaal worden meer dan 3.000 werken tentoongesteld voor de verkoop.

De indrukwekkende Sint Laurenskerk is volgens directeur Joëlle Dinnage ‘een prachtige plek en een kunstwerk op zichzelf. Op deze manier is de kunstbeurs nog leuker om te bezoeken, de atmosfeer is geweldig. Dat gecombineerd met de selectie aan kunst is subliem.’ De organisatie is in handen van Global Art Agency, een internationaal bedrijf dat sinds 2010 bijzondere kunstbeurzen organiseert in steden als Barcelona, Tokyo, Wenen en Oxford. Uitgangspunt is dat er direct contact is tussen de kunstenaar en de potentiële koper, die het werk vaak ook nog commissie-vrij kan aanschaffen: een unicum in de kunstwereld.

Op vrijdag 9 september is de VIP voorbezichtiging tijdens een exclusief avondprogramma van 18 tot 21 uur, waarbij bezoekers onder het genot van een glas Catalaanse Cave de kunstenaars en gelijkgestemde kunstliefhebbers kunnen ontmoeten (toegang 10 euro). Zaterdag 10 september is de beurs gratis toegankelijk (open van 11 tot 18 uur) en wordt er live geschilderd. Ook vinden een Art Show en de Global Art Awards Ceremony plaats, waarbij de favoriete kunstenaars van de Rotterdam International Art Fair door een vakjury worden beloond

Lees ook:Kunstbeurs Realisme 09 in Amsterdam
Lees ook:SIERAAD Art Fair 2014 in Westergasfabriek Amsterdam
Lees ook:SIERAAD Art Fair in Westergasfabriek Amsterdam
Lees ook:Affordable Art Fair 2010
Lees ook:Realisme 11 in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>