Zaterdag 10 september: koning opent Museum Voorlinden in Wassenaar

IMG_20160530_132210Zaterdag 10 september opent de koning Museum Voorlinden op het gelijknamige landgoed in Wassenaar. Het nieuwe museum voor moderne en hedendaagse kunst wordt niet gesubsidieerd en is opgericht door kunstverzamelaar Joop van Candenborgh. Wim Pijbes maakte er de overstap voor vanuit het Rijksmuseum, om hier algemeen directeur te worden.

Zie ook: Eropuit in september

Het museum brengt kunst, architectuur en natuur samen. Zo schijnt natuurlijk daglicht door het dak en zijn er op meerdere plekken in het pand doorkijkjes naar de tuin en de natuurlijke omgeving. Het museum opent zondag 11 september voor het publiek biedt plaats aan een aantal permanente werken en presenteert naast kunst uit de eigen collectie wisselende tentoonstellingen met werken uit andere musea en collecties. De openingstentoonstelling heet ‘Full Moon’, met ruim veertig kunstwerken uit verschillende periodes, van onder meer de Nederlanders Rineke Dijkstra en Jan Sluijters en internationale beroemdheden als Andy Warhol en Ai Weiwei.

Lees ook:Nederland presenteert het eerste Nationaal Virtual Reality (VR) Museum ter wereld!
Lees ook:Museumnacht Utrecht
Lees ook:Dubbeltentoonstelling ‘De Aquarel’ in De Mesdag Collectie Den Haag en Teylers Museum Haarlem
Lees ook:Koning opent Nationaal Militair Museum
Lees ook:Prinses Beatrix opent Museumkwartier ’s-Hertogenbosch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>