Museumnacht Utrecht

Zaterdag 20 oktober 2012 beleeft de stad Utrecht de Museumnacht. Dan openen musea hun deuren van 20.00 tot 01.00 uur. Alle deelnemende musea bevinden zich in het Utrechts Museumkwartier: ook het Geldmuseum, dat voor één keer te vinden is in het Pandhof naast de Domkerk. Burgemeester Aleid Wolfsen opent de Museumnacht om 20.00 uur door het ontsteken van de nieuwe smeedijzeren kroonluchter in de Michaelskapel van de Domtoren. Thema van de avond is ‘in vuur en vlam’. De Domkerk wordt deze avond alleen door kaarsen verlicht. Vlammenwerpers en vuurspuwers begeleiden het publiek op de route naar de musea. 

De musea presenteren zich met een ‘gloedvol’ programma vol muziek, cabaret, wetenschap, kunst en performances.  Een greep uit het aanbod: Maarten van Rossum vertelt over het einde der tijden in het Sonnenborgh Museum en Sterrenwacht, het Universiteitsmuseum toont alles over voortplanting, inclusief de grootste penis (van een potvis) en een soa-bingo, het Geldmuseum laat geheimen achter misdaad en snel geld verdienen zien en koppels kunnen voor één nacht trouwen in het Museum Catharijneconvent. Daarnaast is in bijna ieder museum zijn de lopende tentoonstellingen en vaste collecties te zien. De avond eindigt met een feest tot 02.00 uur in het Spoorwegmuseum. Tickets: zie website.

Lees ook:Museumnacht Utrecht 2011
Lees ook:N8 – Amsterdam: Museumnacht 2016, zaterdag 5 november
Lees ook:Rotterdamse Museumnacht 2014
Lees ook:Museumnacht Amersfoort
Lees ook:Museumnacht Amsterdam 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>