Koning opent Nationaal Militair Museum

IMG_20160524_150646Donderdag 11 december opent koning Willem-Alexander het Nationaal Militair Museum  (NMM) op Park Vliegbasis Soesterberg, het voormalige militaire vliegveld. Hier zijn de collecties van het voormalige Legermuseum in Delft en het Militair Luchtvaartmuseum in Soesterberg bijeengebracht.

Het museum toont de Nederlandse krijgsmacht van vroeger, nu en in de toekomst. Persoonlijke verhalen van militairen uit alle rangen en tijden worden geïllustreerd door de collecties van de landmacht en de luchtmacht. Naast grote objecten als tanks, pantservoertuigen, vliegtuigen en helikopters wordt in zes themaruimtes ‘duidelijk hoe de krijgsmacht is verweven met de wereld om ons heen’, aldus het museum. In de bosrijke omgeving op de Utrechtse Heuvelrug is een transparant gebouw neergezet, met een uitgestrekt buitenterrein. Op zaterdag 13 en zondag 14 december zijn in en om het museum tal van feestelijke activiteiten. Het publiek kan voor het eerst op zaterdag naar binnen. Tickets en tijden: zie website.

Lees ook:Nacht van de militaire muziek in Soesterberg
Lees ook:Legermuseum Delft gaat op in Militaire Luchtvaart Museum
Lees ook:Giftige adders op Utrechtse Heuvelrug gesignaleerd
Lees ook:Zaterdag 10 september: koning opent Museum Voorlinden in Wassenaar
Lees ook:Nationale Modelbouw Manifestatie in Militaire Luchtvaartmuseum Soesterberg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>