Koningspaar bij opening Holland Festival in Stadsschouwburg Amsterdam

IMG_20160511_184104Zaterdag 4 juni begint de 69e editie van het Holland Festival, het meest toonaangevende internationale podium-kunstenfestival in Nederland. De koning en de koningin zijn aanwezig bij de openingsvoorstelling op 4 juni in de Amsterdamse Stadsschouwburg, Die Stunde da wir nichts voneinander wußten van de Oostenrijkse toneelschrijver Peter Handke en het Thalia Theater in Hamburg, een stuk zonder tekst over het Europa van nu.

Het festival duurt tot en met 26 juni en is een mix van podiumkunsten (muziek, dans, opera, toneel en muziektheater) en staat bekend om kunstzinnige hoogstandjes uit binnen- en buitenland. Dit jaar ligt de focus op Europa. Het festival is altijd koploper geweest in het ondersteunen van moderne en niet-klassieke hedendaagse muziek en nieuwe kunstvormen in de wereld van muziektheater. Ieder jaar zit het programma vol verrassingen. Een paar tips – naast het Thalia Theater- (al zal iedere theaterliefhebber zijn eigen voorkeur hebben): Damon Albarn and the Syrian National Orchestra, Het Vlaams-Nederlandse collectief Wunderbaum met The Future of Sex, Cabaret Crusade, de nieuwe opera Theatre of the World van Louis Andriessen en dansgroep Pina Bausch. De NTR en VPRO besteden veel aandacht aan het festival (klik hier). Op vrijdag 24 juni is de opera Pique Dame van de Nationale Opera gratis en live in de openlucht te zien, in park Frankendael.

Lees ook:Opera in het Park, gratis in Oosterpark Amsterdam
Lees ook:Prinses Margriet opent Holland Festival 2012
Lees ook:Holland Festival 2014
Lees ook:Amsterdam: Opera Foreward Festival – tot en met 31 maart
Lees ook:Holland Festival 2015 in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>