Opera in het Park: gratis onderdeel Holland Festival – vrijdag 24 juni

IMG_20160505_142426Het is inmiddels een vast onderdeel op het programma van het Holland Festival (HF): Opera in het Park: de gratis registratie van een live uitvoering van de Nederlandse Opera in een park, net als vorig jaar in Park Frankendael aan de Middenweg in Amsterdam-Oost. Vrijdag 24 juni wordt de opera ‘Pique Dame‘ (Schoppenvrouw) van Tsjaikovski op een groot scherm live uitgezonden vanuit het Muziektheater, in het Russisch, met Nederlandse en Engelse ondertiteling.

De muzikale leiding is in handen van Mariss Jansons, die ‘zijn’ Koninklijk Concertgebouw dirigeert Iedereen is welkom, al dan niet met welgevulde picknickmanden en de toegang is gratis. De voorstelling begint om 19.30 uur. Het is een lange zit op houten banken, dus een kussentje is aan te raden. Weer of geen weer: tot nu toe ging de Opera in het Park altijd door. De vorige edities lagen er poncho’s klaar, maar misschien wel zo verstandig er voor de zekerheid één mee te nemen, want een plu is niet zo handig als je tussen andere mensen zit.

Pique Dame ging op 19 december 1890 in Sint Petersburg in première. De opera zorgde voor een schok in de Russische upper-class: het verhaal gaat over ‘hoe een obsessief verlangen naar rijkdom kan leiden tot de fatale ondergang va nee nman’. Operaregisseur Stefan Herheim tekende eerder voor Tsjaikovski’s ‘Eugen Onegin’: hij ‘plaatst het klassieke verhaal in een herkenbare hedendaagse setting’.

Lees ook:Opera in het Park in Amsterdam: ‘Salomé, gratis, woensdag 21 juni
Lees ook:Holland Festival: gratis Opera in het Park
Lees ook:Holland Festival biedt gratis Opera in het Park
Lees ook:Koningspaar bij opening Holland Festival in Stadsschouwburg Amsterdam
Lees ook:Operapremière Tristan und Isolde van Wagner in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>