Holland Festival biedt gratis Opera in het Park

Het is sinds een paar jaar een traditie bij het Holland Festival (HF): Opera in het Park: een uitvoering van de Nederlandse Opera, gratis te zien in het Amsterdamse Oosterpark (2014: klik hier). In een speciaal gebouwd openluchttheater wordt donderdag 20 juni 2013 op een groot scherm de opera ‘De Meistersinger von Nürnberg’ van Richard Wagner live uitgezonden vanuit het Muziektheater. Iedereen is welkom, de toegang is gratis en iedereen kan welgevulde picknickmanden meenemen. ‘Het was prachtig. Net luid kwetterende vogels als extraatje’, zei een bezoeker bij een vorige editie in operamagazine. De voorstelling begint om 17.30 uur.

Het is een lange zit, dus een kussentje is aan te raden. Volgens de voorspellingen verandert het weerbeeld donderdag van drukkend warm naar koeler weer, met kans op onweersbuien. ‘Die Meistersinger von Nürnberg’ is de enige komische opera van Richard Wagner (1813-1883). Naast Verdi is hij de andere reus van de 19e-eeuwse opera. Het is een productie van De Nederlandse Opera, met het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Koor van De Nederlandse Opera onder leiding van Marc Albert.

Lees ook:Opera in het Park, gratis in Oosterpark Amsterdam
Lees ook:Opera in het Park in Amsterdam: ‘Salomé, gratis, woensdag 21 juni
Lees ook:Opera in het Park: gratis in Oosterpark Amsterdam
Lees ook:Gratis voorstellingen Holland Festival 2013
Lees ook:Holland Festival: gratis Opera in het Park

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>