Opera in het Park: gratis in Oosterpark Amsterdam

editie 2012

Het is inmiddels een vast onderdeel op het programa van het Holland Festival (HF): de Opera in het Park: een live uitvoering van de Nederlandse Opera in het Amsterdamse Oosterpark (2015: klik hier). In een speciaal gebouwd openluchttheater wordt zaterdag 28 juni de opera ‘Falstaff’ van Giuseppe Verdi op een grootscherm live uitgezonden vanuit het Muziektheater. Iedereen is welkom, de toegang is gratis en  iedereen kan welgevulde picknickmanden meenemen. De voorstelling begint om 20.00 uur. Het is een lange zit op houten banken, dus een kussentje is aan te raden.

 

De Opera in het Park gaat ook met regen door: er liggen poncho’s klaar. ‘Falstaff’ is een komische opera van Verdi over de malle dikzak Sir John Falstaff van Shakespeare. De muziek wordt uitgevoerd door het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Koor van de Nationale Opera onder leiding van Daniel Gatti. De grootste Falstaff-vertolker van dit moment, Ambrogio Maestri, schittert in de hoofdrol. De nieuwe enscenering kreeg bijval vanuit Londen en Milaan.

Lees ook:Opera in het Park, gratis in Oosterpark Amsterdam
Lees ook:Holland Festival biedt gratis Opera in het Park
Lees ook:Holland Festival: gratis Opera in het Park
Lees ook:Opera in het Park: gratis onderdeel Holland Festival – vrijdag 24 juni
Lees ook:Opera in het Park in Amsterdam: ‘Salomé, gratis, woensdag 21 juni

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>