Holland Festival 2014

IMG_20160505_142426Zondag 1 juni zijn de koning en de koningin aanwezig bij de opening van de 67e editie van het Holland Festival, die tot en met 29 juni plaatsvindt op verschillende locaties in Amsterdam (2015: klik hier). De openingsvoorstelling vindt plaats in het Muziektheater Amsterdam, onlangs omgedoopt tot ‘Nationale Opera & Balletgebouw’: de dansvoorstelling ‘Vortex Temporum’ van het Belgische gezelschap Rosas van choreografe Anne Teresa de Keersemaker. De koning zet daarmee de traditie voort van zijn moeder en grootmoeder, die als koningin vrijwel ieder jaar naar de opening van het festival kwamen.

Het toonaangevende internationale podiumkunstenfestival is een mix van podiumkunsten (muziek, dans, opera, toneel en muziektheater) die samengaan met zowel westerse als niet-westerse kunstvormen. Ook is er aandacht voor literatuur, architectuur en beeldende kunst. Het festival is altijd koploper geweest in het ondersteunen van moderne en niet-klassieke hedendaagse muziek en nieuwe kunstvormen in de wereld van muziektheater. Ieder jaar zit het programma vol verrassingen. Dit jaar springen onder meer in het oog: de openingsvoorstelling, War Horse in Carré, de silent movie ‘Napoleon’ uit 1927 met live muziek van Het Gelders Orkest in de Ziggo Dome. Om een zo breek mogelijk publiek te lokken , zijn er 14 gratis voorstellingen, waaronder Opera in het Park, de jaarlijkse live registratie van een opera-uitvoering vanuit het Muziektheater in het Oosterpark, dit jaar: ‘Fallstaff’ op zaterdag 28 juni.

Lees ook:Koningspaar bij opening Holland Festival in Stadsschouwburg Amsterdam
Lees ook:Holland Festival 2015 in Amsterdam
Lees ook:Koningin Máxima bij opening Holland Festival 2017
Lees ook:Prinses Margriet opent Holland Festival 2012
Lees ook:Holland Festival 2013 focust op muziektheater

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>