Koningin Máxima bij opening Holland Festival 2017

IMG_20161023_154006Zaterdag 3 tot en met zondag 25 juni vindt in Amsterdam voor de 70e keer het Holland Festival plaats, het grootste en oudste festival in Nederland voor  internationale podiumkunsten (trailer: klik hier). Het altijd spraakmakende festival biedt pareltjes uit binnen- en buitenland op het gebied van muziektheater, muziek, opera, toneel en dans uit binnen- en buitenland, maar ook film, beeldende kunst, literatuur en architectuur.

Koningin Máxima woont de openingsvoorstelling bij in de Amsterdamse Gashouder. De Nationale opera verzorgt dit jaar de opening met de opera Mariavespers van Claudio Monteverdi. Kloppend hart van het festival is de Stadsschouwburg, maar er zijn voorstellingen op verschillende plaatsen in de hoofdstad. Een paar highlights: de opera Salome van Richard Strauss, door de Nationale Opera en het Concertgebouworkest onder leiding van chefdirigent Daniele Gatti, geregisseerd door Ivo van Hove. Op woensdag 21 juni is deze voorstelling gratis in Park Frankendael te zien. Het Nationale Ballet brengt Shostakovich Trilogy. Het Nationale Theater brengt The Nation van Eric de Vroedt in het Muziekgebouw aan ‘t IJ en Toneelgroep Amsterdam brengt Obesession in Carré, met niemand minder dan de Britse theaterdiva Jude Law. Stertenor Jonas Kaufman en de Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek staan met het Residentie orkest in het Concertgebouw.

Lees ook:Holland Festival 2015 in Amsterdam
Lees ook:Opera in het Park in Amsterdam: ‘Salomé, gratis, woensdag 21 juni
Lees ook:Koningspaar bij opening Holland Festival in Stadsschouwburg Amsterdam
Lees ook:Holland Festival: gratis Opera in het Park
Lees ook:Opera in het Park: gratis onderdeel Holland Festival – vrijdag 24 juni

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>