Elvis musical beleeft Europese première

Zondag 22 november 2009 toog een groot aantal BN’ers naar het Chassé Theater in Breda, om er de Europese première bij te wonen van de musical rondom Elvis: ‘All Shook Up, Love me Tender’. Het was voor het eerst sinds 1995 dat Joop van der Ende een grote musical in het theater in Breda in première bracht. Een strenge dresscode beheerste het gala: black-tie met blauwe suède schoenen. René van Kooten en Brigitte Heitzer spelen de hoofdrollen. Van Kooten speelde de hoofdrol in ‘Les Misérables‘, Heitzer won de tv-show ‘Op zoek naar Evita’. Het is voor her eerst dat de Broadway musical uit 2005 in Europa te zien is. 

De musicalcomedy bevat 25 nummers van de legendarische idool en is zowel een liefdesverhaal als een eerbetoon aan de rockmuziek van Elvis Presley. Rond de liedjes is een komisch verhaal geschreven, waarin de liefde centraal staat. Jan Rot vertaalde de teksten. Van ‘Hounddog’ maakte hij ‘Keeshond’ en de hit ‘Blue Suede Shoes’ werd ‘Boevenschoen’. Rot: ‘Ik vertaal naar de geest van het liedje. Het resultaat moet klinken als een origineel nieuw liedje.’ Zo vertaalde hij ‘It Hurts Me’ in ‘Het steekt me’ en ‘Love me Tender’ in ‘Geef me liefde, geef me kracht’. De Elvis musical toert tot en met juli 2010 door het land; speellijst: zie website.

Lees ook:‘Evita’ in Den Haag en Rotterdam
Lees ook:Succesvolle musical Evita in Carré
Lees ook:Première musical Hans en Grietje
Lees ook:Première Joseph in Stadsschouwburg Utrecht
Lees ook:Musical Shrek naar Heerlen, Breda en Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>