Première Joseph in Stadsschouwburg Utrecht

Vanavond gaat de musical ‘Joseph‘ in première in de Stadsschouwburg van Utrecht. Het was de eerste musical (1968) van het Britse duo Tim Rice en Andrew Lloyd Webber, die later bekend werden door ‘Jesus Christ Superstar’ (1971) en ‘Evita‘ (1976). Daarnaast schreef Webber musicals als ‘Cats (1981), ‘The Phantom of the Opera’ (1986) en ‘Sunset Boulevard‘ (1993). Martine Bijl vertaalde ‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat’. De musical is voor het eerst in Nederland te zien en toert langs de theaters (zie website).

Het verhaal is geïnspireerd op het Bijbelverhaal van Josef in het oude Egypte. De hoofdrol wordt gespeeld door Freek Bartels. Na een bloedstollende finale in het tv-programma ‘Op zoek naar Joseph’ ging hij er met de hoofdrol vandoor. Hij won eerder ook de John Kraaijkamp Musical Award voor Aanstormend talent voor zijn rol als Enjolras in ‘Les Misérables‘. Vorig jaar kon het Britse publiek een nieuwe Joseph kiezen voor de Londense versie. Het AVRO programma is een kopie van dot BBC format. ‘Op zoek naar Evita’ ging al voor.

Lees ook:Musical Joseph in Beatrix Theater Utrecht
Lees ook:Succesvolle musical Evita in Carré
Lees ook:‘Evita’ in Den Haag en Rotterdam
Lees ook:Sunset Boulevard toert door Nederland
Lees ook:Elvis musical beleeft Europese première

1 Reacties // Reageer

One thought on “Première Joseph in Stadsschouwburg Utrecht

  1. Pingback: Musical Joseph in Beatrix Theater Utrecht | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>