‘Evita’ in Den Haag en Rotterdam

EvitaDe beroemde musical Evita is na 12 jaar terug in Nederland. ‘Evita’ ging 16 december in première in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam en komt in dit theater terug van dinsag 19 tot en met zondag 24 februari. Daarvoor is de musical van woensdag 6 tot en met zaterdag 16 februari te zien in het World Forum Theater in Den Haag. Daarna toert de musical verder door het land; voor de speellijst zie de website.

In oktober werd de hoofdrol gezocht in het AVRO tv-programma ‘Op zoek naar Evita’. Winnares Brigitte Heitzer speelt de vrouw van de Argentijnse dictator Perron (Roberto de groot); Musicalgigant Stanley Burleson speelt de rol van Che, de commentator in de musical. Het volk juicht en staart zich blind op deze omhooggevallen dame uit de provincie; Che wandelt daar tussendoor en geeft in cynische songs zijn commentaar. De titelsong is één van de bekendste songs van componist Andrew Lloyd Webber, die naast ‘Evita’ ook musicals als ‘Jesus Christ Superstar’, ‘The Phantom of the Opera’ en ‘Cats’ heeft gecomponeerd. Madonna speelde de hoofdrol in de verfilming uit 1996 van Alan Parker. Speciaal voor haar schreven componist Lloyd Webber en tekstschrijver Tim Rice de hitsong ‘You must love me’, die een Oscar won voor de beste filmsong. Madonna won er een Golden Globe mee voor beste actrice in een musical.

 

 

Lees ook:Succesvolle musical Evita in Carré
Lees ook:Musical Joseph in Beatrix Theater Utrecht
Lees ook:Première Joseph in Stadsschouwburg Utrecht
Lees ook:Sunset Boulevard toert door Nederland
Lees ook:Première musical ‘Was Getekend, Annie M.G. Schmidt’ in DeLaMar theater

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “‘Evita’ in Den Haag en Rotterdam

  1. Pingback: Première Joseph in Stadsschouwburg Utrecht | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>