Karavaan Noord-Holland

Tot en met zondag 26 juli 2009 trekt de Karavaan voor de 17e keer door de Kop van Noord-Holland: een reizend theaterfestival (2013: klik hier). ‘126 kilometer theater op de West-Friese Omringdijk’, kopt de website van het evenement. Voorstellingen, beeldende kunst, locatietheater, straattheater en lekker eten en drinken, bijvoorbeeld op de Rode Steen in Hoorn, de Dromedaris in Enkhuizen, het Canadaplein in Alkmaar, de Markt in Schagen, maar ook in kleinere stadjes en dorpen en op verrassende locaties op de dijk.

Deze dijk staat symbool voor de eeuwenlange strijd van de West-Friezen tegen het water. Het festival wordt geproduceerd door Kunst en Cultuur Noord-Holland. De provincie ‘wil de rijkdommen van cultuurhistorie en hedendaagse cultuuruitingen graag behouden en zorgen dat iedereen ervan kan genieten’, aldus de website.

Lees ook:‘Kustverdediging Noord- en Zuid-Holland weer op orde’
Lees ook:Waddenzee nu officieel Werelderfgoed
Lees ook:Nationale Stranddijkendag IJmuiden
Lees ook:Zuiderzeevloed teisterde Noord-Holland precies honderd jaar geleden
Lees ook:Zandplaat moet Houtribdijk verstevigen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>