‘Kustverdediging Noord- en Zuid-Holland weer op orde’

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

‘De kustverdediging van Noord- en Zuid-Holland is voor de komende 50 jaar weer op orde.’ Dat zei minister Schutz-Van Haegen van Infrastructuur maandagochtend 16 maart, toen ze de Hondsbossche en Pettemer zeewering in Noord-Holland bezocht. De kustlijn is daar de afgelopen tijd met nieuwe duinen en extra strand versterkt. De kustversterking is afgerond, maar er moeten nog fietspaden en strandopgangen worden aangelegd.

Het werk aan de kustlijn in Noord-Holland is ongeveer 8 kilometer lang en is de afronding van de laatste ‘zwakke schakel’ on de lijst van tien locaties langs de kust die moesten worden verstevigd. ‘Tien miljoen mensen in de Randstad zijn veilig dankzij deze projecten’, aldus de minister. De versterking van de zeewering begon in maart 2014. Door opgespoten zand is de kustlijn 350 meter zeewaarts opgeschoven. Tweederde van het aangelegde zand ligt onder water. De kust van Noord- en Zuid-Holland is nu goed bestand tegen stormen van de zwaarste categorie die gemiddeld eens in de 10.000 jaar voorkomen. Daarnaast bieden nieuwe duinen en verbrede stranden kansen voor recreatie en natuurontwikkeling.

Lees ook:Noordzeekust ‘komende vijftig jaar weer veilig’
Lees ook:Westkust Texel krijgt monumentenstatus
Lees ook:KNMI waarschuwt voor windstoten
Lees ook:Landgoed in de schijnwerpers
Lees ook:Strand6daagse van Hoek van Holland naar Den Helder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>