Nationale Stranddijkendag IJmuiden

Zondag 25 juli 2010 vindt op het strand van IJmuiden voor het eerst de Nationale Stranddijkendag plaats: ‘goed nieuws voor de 16 miljoen watermanagers die ons land rijk is’, meldt het persbericht. In een ultieme poging het wassende water te bestrijden, organiseert Paul Ensink in samenwerking met de gemeente IJmuiden en Paviljoen Noordzee deze eerste Stranddijkendag. Hij wil een vijftig meter lange dijk van een halve meter hoog bouwen op het strand van IJmuiden.

 

Iedereen mag meehelpen en kan zich op de website inschrijven, maar nodig is het niet.‘Voor het eerst sinds de inpolderingen, de Delta- en Zuiderzeewerken zullen Nederlanders opnieuw schouder aan schouder staan om gezamenlijk een dijk op te werpen tegen de opkomende vloed’, aldus het persbericht. ‘Daarmee graven we de eerste en dus tevens langste stranddijk ter wereld. We streven ernaar te zorgen dat deze recordpoging niet onopgemerkt blijft! We kunnen het niet helpen, de strijd tegen het water zit ons Nederlanders in het bloed. Vind je het gek als je in een land leeft dat voor het grootste gedeelte onder het zeeniveau ligt? Dus zit er een Hansje Brinker, een Gieljan Beijen in ons allemaal. Dat wordt vooral duidelijk als we in de zomer een dagje strand doen: waar andere volkeren kuilen graven, zeulen wij emmers, scheppen en ander dijkwaardig materiaal mee’, aldus het persbericht.

Lees ook:Zandplaat moet Houtribdijk verstevigen
Lees ook:Karavaan Noord-Holland
Lees ook:Week van de Geschiedenis 2010
Lees ook:Paalzitten Zandvoort voor vrije horizon
Lees ook:HISWA te Water misschien voor het laatst in IJmuiden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>