Bloemencorso door Bollenstreek naar Haarlem

IMG_20160529_141815Barbara de Loor geeft op vrijdagavond 25 april 2008 voor het gemeentehuis in Noordwijkerhout het startsein voor de 61e editie van het Bloemencorso van de Bollenstreek (editie 2013: klik hier). De verlichte wagens rijden vanaf de Gieterij via het centrum naar De Brink. Op zaterdag 26 april vertrekt het jaarlijks bloemencorso om 9.30 uur vanaf de boulevard in Noordwijk. De stoet gaat 40 km door de Bollenstreek en rijdt om 21.00 uur – prachtig verlicht – Haarlem binnen. Twintig praalwagens en dertig met bloemen versierde bijzondere wagens rijden achter een feestelijke promotiekaravaan aan. Op de Haarlemse Dreef worden de wagens opgesteld en blijven daar de zondag erop staan. Thema dit jaar is ‘vakantie’. Langs de hele route is er voldoende ruimte voor de honderdduizenden bezoekers. De route is dit jaar veranderd en loopt langs Keukenhof. 

 
De Keukenhof doopte de Westelijke Randweg Lisse, dat onderdeel uitmaakt van de nieuwe route, al  om  in Keukenhof Corso Boulevard. Hier, maar ook in Noordwijkerhout, zijn allerlei activiteiten gepland. ‘Het was onvoorstelbaar nodig’, zei Keukenhofdirecteur Piet de Vries. Hij had gemerkt dat buitenlandse touroperstors zijn lentetuin en de Bollenstreek van het programma hadden geschrapt: ‘Ze dachten dat het Bloemencorso van de Bollenstreek niet meer bestaat’, aldus De Vries. Dat was een misverstand: het bloemencorso van Aalsmeer naar Amsterdam, begin september, is van de baan. De opbouwdagen zijn op woensdag 24 april van 14.00 tot 22.00, donderdag van 10.00 tot 22.00 en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur: dan worden de praalwagens met bloemen opgemaakt. Dit gebeurt in De Klinkenberghallen in Sassenheim (Rijksstraatweg 52; A44 afslag 4). De opbouwdagen zijn te bewonderen en worden opgeleukt met activiteiten: ieder jaar wordt ook daarvan een feestelijk programma gemaakt.

Lees ook:Bloemencorso door de Bollenstreek
Lees ook:Bloemencorso van de Bollenstreek
Lees ook:Bloemencorso door Bollenstreek van Noordwijk naar Haarlem
Lees ook:Bloemencorso Bollenstreek
Lees ook:Bloemencorso Bollenstreek 2011

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bloemencorso door Bollenstreek naar Haarlem

  1. Pingback: Aalsmeer Festival en Pramenrace | Eropuit

  2. Pingback: Bloesemtocht door de Betuwe | Eropuit

  3. Pingback: Bloemencorso Bollenstreek succes door fraaie weer | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>