Bloemencorso Bollenstreek

logo[1]Zaterdag 20 april 2013 vindt de 66e editie plaats van Bloemencorso  Bollenstreek (2014: klik hier). Thema dit jaar is ‘Bon Appétit’, Frans voor ‘smakelijk eten’. Normaal gesproken is het ‘gezicht van de lente’ opgebouwd met bloemen uit de Bollenstreek: hyacinten, tulpen en narcissen, maar door de lange winter is er nog geen bloem te bekennen en moesten de bloemen uit Noord-Frankrijk komen. Toch gaat het feest door en ‘net zo kleurrijk als altijd’, belooft de organisatie.

Zaterdag vertrekt rijdt de stoet van 18 praalwagens, meer dan 30 rijk versierde wagens en begeleidende muziekcorpsen om 9.30 uur vanaf de boulevard van Noordwijk en komt na een tocht van 40 kilometer rond 21.00 uur prachtig verlicht aan in de binnenstad van Haarlem. Langs de route is voldoende ruimte voor de vele honderdduizenden bezoekers. Vrijdagavond rijdt het corso feestelijk verlicht door Noordwijkerhout en Noordwijk, nadat minister Stef Blok het corso officieel heeft geopend. Net als vorig jaar komt het corso langs Keukenhof en passeert de fameuze Keukenhof Corso Boulevard. In Haarlem zijn de praalwagens zondag tot 17.00 uur ter bezichtigen. De opbouwdagen in Tennishal De Klinkerberg in Sassenheim  zijn woensdag tot een donderdag de hele dag tot 22.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur te bezoeken, met optredens, rondleidingen en een schildersexpositie. Het hele weekend staat de Bollenstreek bol van activiteiten. Zo staat ‘de mooiste file van Nederland’ met auto’s en praalwagens op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk en zijn er verschillende markten.

Lees ook:Bloemencorso door Bollenstreek van Noordwijk naar Haarlem
Lees ook:Bloemencorso door de Bollenstreek
Lees ook:Bloemencorso van de Bollenstreek
Lees ook:Bloemencorso Bollenstreek 2014
Lees ook:Bloemencorso Bollenstreek 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>