Bloesemtocht door de Betuwe

De Rode Kruis Bloesemtocht door de bloeiende Betuwe is één van de grootste wandeltochten van Nederland. Dit jaar vindt de 16e editie plaats op zaterdag 19 april 2008 in de omgeving van Geldermalsen. (editie 2013: klik hier). Het hele jaar is het heerlijk wandelen door de Betuwe, maar iedere derde zaterdag van april is gereserveerd voor deze wandeltocht. Het wandelparcours is voor het grootste deel autovrij. De route gaat onder andere door particuliere terreinen die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn, zoals landgoed Mariënwaerdt. De Betuwe staat op dit moment in bloei. De opbrengst komt geheel ten goede van het Rode Kruis. 

 
 
 

 

De start en finish zijn in de veilinghallen van de Koninklijke Fruitmasters bij het NS-station van Geldermalsen. Daar komt entertainment, net als muzikale ondersteuning langs de route. Naar verwachting gaan ruim 25.000 mensen aan de wandel. De Koninklijke Landmacht plaatste speciaal voor de bloesemtocht pontonbruggen over de Linge. Er zijn vier wandelafstanden: 8, 15, 25 en 40 km in westelijke richting. Voor de Nordic Walkers zijn er twee routes van 20 en 30 km in oostelijke richting. Nieuw dit jaar is dat deze route ook door Buren en Erichem loopt.

Lees ook:Nationale Rode Kruis Bloesemtocht
Lees ook:Rode Kruis Bloesemtocht door de Betuwe
Lees ook:Rode Kruis Bloesemtocht door de Betuwe
Lees ook:Zaterdag 16 april: Rode Kruis Bloesemtocht door de Betuwe
Lees ook:Rode Kruis Bloesemtocht door de Betuwe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>