Bloemencorso Bollenstreek succes door fraaie weer

Het Bloemencorso van de Bollenstreek 2008 is een megasucces (2013: klik hier). Volgens een woordvoerder van de organisatie kan het aantal bezoekers van deze 61e editie van de tocht tussen Noordwijk en Haarlem boven de miljoen uitkomen. Het fraaie weer speelt zeker mee. De stoet met onder meer twintig praalwagens vertrok om 9.30 uur vanaf de boulevard in Noordwijk en arriveert rond 21.00 uur in de binnenstad van Haarlem. ‘Het is prachtig, echt één groot feest’, jubelt de woordvoerder ’s middags vanaf de Keukenhof. De route is dit jaar veranderd en liep langs de openlucht bloemententoontelling.

De Keukenhof zal er blij mee zijn, want buitenlandse touroperators hadden het beroemde park en de bollenvelden uit hun programma geschrapt. Ze dachten dat de bloemencorso was opgeheven. Maar dat is de bloemencorso van Aalsmeer, die ieder jaar begin september van de bloemenveiling in Aalsmeer naar Amsterdam ging: die vond vorig jaar voor het laatst plaats. Op de Keukenhof bewonderden zaterdag volgens de woordvoerder bijna zeventigduizend buitenlandse bezoekers de bloemenzee in het park. Naast de praalwagens rijden meer dan dertig versierde wagens mee en een promotiekaravaan en muziekcorpsen lopen mee. De praalwagens zijn zondag tot 19.00 uur te bezichtigen op de Dreef in Haarlem.

Lees ook:Bloemencorso door Bollenstreek naar Haarlem
Lees ook:Bloemencorso door de Bollenstreek
Lees ook:Bloemencorso door Bollenstreek van Noordwijk naar Haarlem
Lees ook:Bloemencorso Bollenstreek 2015
Lees ook:Bloemencorso Bollenstreek

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Bloemencorso Bollenstreek succes door fraaie weer

  1. Pingback: Bloemencorso door Bollenstreek naar Haarlem | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>