Bloemencorso Bollenstreek 2011

Zaterdag 16 april 2011 vindt voor de 64e keer het Bloemencorso van de Bollenstreek plaats, ook wel ‘het gezicht van de lente’ genoemd (2013: klik hier). Het corso legt een route van veertig kilometer af van Noordwijk via Voorhout, Sassenheim, Lisse, Keukenhof, Hillegom, Bennebroek en Heemstede naar Haarlem. De stoet vertrekt om 9.30 uur vanaf de Boulevard in Noordwijk en rijdt rond 21.00 uur de binnenstad van Haarlem binnen. Daar zijn de praalwagens tot de volgende dag  17.00 uur te bezichtigen op de Grote Markt. Langs de route is voldoende ruimte voor de vele honderdduizenden toeschouwers, maar wie goed zicht wil hebben, kan er beter vroeg bij zijn. Vrijdagavond 15 april rijdt het corso feestelijk verlicht door Noordwijkerhout.

 

Thema dit jaar is ‘Musical Parade’. Het Bloemencorso bestaat uit twintig praalwagens, meer dan dertig met bloemen versierde wagens en musicalmuziek op en rond de praalwagens. De opbouwdagen zijn op woensdag 13 april van 12.00 tot 22.00, donderdag van 10.00 tot 22.00 en vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur. Mary Poppins (Noortje Herlaar) geeft de aftrap op woensdag. Dan worden de praalwagens met bloemen opgemaakt in de Klinkenberghallen in Sassenheim (Rijksstraatweg 52; A44 afslag 4). De opbouwdagen zijn te bezichtigen en worden altijd omgeven met een feestelijk programma. De toegang kost € 4,=, reserveren kan via: 06-24954470.

 

Het hele weekend staat de Bollenstreek bol van activiteiten, zoals de toeristische markt ‘Bollen en Bloemen’ op vrijdag in Noordwijkerhout rondom de Witte Kerk. Na de markt (tot 17.00 uur) zijn er in afwachting van het avondcorso muzikale intermezzo’s. ’s Avonds wordt het verlichte corso voorafgegaan door een kindercorso en lampionnenoptocht. Het dorpscentrum is het hele weekend opgefleurd met bloemmozaïeken. Zaterdag vindt in de Witte Kerk ‘Korenslag 2011’ plaats, een wedstrijd  met koren uit de Bollenstreek. Zondag verzorgen de winnaars van Korenslag een openluchtconcert in de bloembollenvelden van Kwekerij van der Piel aan de Gooweg. MAX zendt maandag 25 april (Tweede Paasdag) vanaf 17.30 uur hoogtepunten van het corso uit.

In het Koopcentrum Lisse staat vrijdag en zaterdag een Corsomarkt. In Haarlem zijn het hele weekend activiteiten gepland , zoals eenlasershow, muziek en theater  en op de Grote markt een bloemen –en plantenmarkt, speciaal ingerichte etalages en een bloemenkermis. Voorhout is vrijdag het domein van de Kindercorso: deelnemers kunnen gratis bloemen ophalen bij het NS-station, uiteraard alleen om te gebruiken voor het corso. Zaterdag trekt vanuit Voorhout het Kindercorso voor het grote Bloemencorso uit, dat rond half twaalf in het met vlaggen versierde dorp wordt verwacht.

Lees ook:Bloemencorso van de Bollenstreek
Lees ook:Bloemencorso Bollenstreek 2012
Lees ook:Kindercorso in Voorhout
Lees ook:Bloemencorso Bollenstreek
Lees ook:Bloemencorso Bollenstreek 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>