Admiraliteitsdagen Dokkum – donderdag 1 t/m zondag 4 september

IMG_20160829_103531Donderdag 1 tot en met zondag 4 september beleeft het Friese Dokkum voor de zesde keer de Dokkumer Admiraliteitsdagen, hét muzikale en maritieme feest van het noord-Friese stadje. Dokkum werd in 1596 de eerste vestigingsplaats van de Friese admiraliteit, die zorgde voor beveiliging van de scheepvaart en bescherming van de kust van Friesland en Groningen.

Zie ookWereldhavendagen en Eropuit in september

Donderdag is de ‘Opwarm’ met de Drakenbootrace om 18.30 uur in het Grootdiep. Vrijdag start om 12.00 uur de Mountainbike 11-stedentocht en om 13.00 uur het TOSTA-Festival op de Markt. ‘s Avonds is de officiële opening met de Night of the Praams bij het beroemde keerpunt van de Elfstedentocht, met optredens op een drijvend podium tussen authentieke schepen op, net als op zaterdag. Zaterdag zijn er overdag allerlei (maritieme) activiteiten voor jong en oud, zoals een spectaculaire reddingsdemonstratie met een helikopter en reddingsboot van de KNRM, de sloepenrace rondom de bolwerken, rondleidingen met verklede gidsen, demonstraties en informatie, oude ambachten, een nostalgische kermis, kunstmarkt. Zondag is er vanaf het water een speciale openluchtkerkdienst, en daarna volgt een mix van sport, rondleidingen, helikoptervluchten, demo’s en muziek. De dagen worden zondag vanaf 15.00 uur afgesloten met Adje’s Sing-a-Long op het hoofdpodium op het Kleindiep. Het evenement is geheel gratis.

 

Lees ook:Admiraliteitsdagen Dokkum 2015
Lees ook:Admiraliteitsdagen Dokkum 2014
Lees ook:Half september was het nog nooit zo koud!
Lees ook:Rivierdag Schoonhoven
Lees ook:Vestingdagen Hellevoetsluis 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>