Vestingdagen Hellevoetsluis 2015

Donderdag 13 tot en met zondag 16 augustus beleeft Hellevoetsluis, het ‘Den Helder van de Gouden Eeuw’ op het Zuid-Hollandse Voorne-Putten de jaarlijkse Vestingdagen Hellevoetsluis (2016: klik hier), voorheen het ’Zeehelden Weekend’ en ‘Zomer in de vesting’, maar sinds 2012 ‘Vestingdagen’. Hellevoetsluis heeft een rijk maritiem verleden als voormalige marinebasis, lange tijd de thuishaven van de oorlogsvloot.

Hier bracht Piet Heyn de buitgemaakte zilvervloot aan land. In 1830 werd de marine verplaatst naar Den Helder en raakte het stadje in verval. Het maritieme vestingverleden komt dit weekend tot leven, met oude schepen, legervoertuigen en stoommachines, maar ook kermis, straattheater, muziek, een braderie, een feesttent met diverse optredens, kanonschieten, demonstraties en rondleidingen. Hoogtepunt is de Vlootschouw op zaterdagavond vanaf 21.00 uur en een vuurwerkshow vanaf 22.45 uur bij de vuurtoren. Zondag is er het Shantykorenfestival, zaterdag en zondag zijn er onder meer een braderie, straattheater, oude ambachten, oude legervoertuigen, stoommachines en een Autoshow.

 

Lees ook:Vestingdagen Hellevoetsluis – vrijdag 19 t/m zondag 21 augustus
Lees ook:Vestingdagen Hellevoetsluis
Lees ook:Vestingdagen Hellevoetsluis – 18 t/m 20 augustus
Lees ook:Zomer in de Vesting 2011 in Hellevoetsluis
Lees ook:Hellevoetsluis Zomer in de Vesting

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>