Hellevoetsluis Zomer in de Vesting

Het Zuid-Hollandse vestingstadje Hellevoetsluis, ten zuiden van Rotterdam, beleeft zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2010 ‘Zomer in de Vesting’, de opvolger van de Vestingdagen (editie 2011: klik hier). De hele vesting is dit weekend een feestterrein, vanaf de Brielse Poort tot aan het Haringvliet, vanaf het strandje tot aan de ‘Kippebrug’, is ingedeeld in verschillende delen, ieder met een eigen sfeer en activiteiten.

Met een stadsontbijt, oude ambachten, straatactiviteiten, shantykoren, kindervertier, antieke vrachtwagens, een reuzenrad, live optredens op het Feestplein en in de Muziektent. De jaarlijkse braderie verhuist naar de Burgemeester van de Jagtkade en het Willem & Maryplein en telt naar verwachting 150 tot 200 kramen, de rommelmarkt 50 tot 75 kramen. Vrijdagavond begint het festijn alvast met muzikale optredens. Zaterdag knalt om 22.30 uur vuurwerk de hemel in bij de Vuurtoren. Zondag vindt om 16.00 uur op de oostkade een naaldhakkenrace plaats. De gemeente Hellevoetsluis bestaat 50 jaar: in 1960 werden het toenmalige Hellevoetsluis, Nieuw Helvoet en Nieuwenhoorn samengevoegd tot één nieuwe gemeente, die in 1970 werd aangewezen als groeikern voor forensen in Rotterdam en Europoort. In het kader hiervan is de Hellevoetse Symfonie gecreëerd, die deze dagen meermalen wordt gespeeld door een groot symfonieorkest, een groot koor en twee plaatselijke fanfares.

Lees ook:Zomer in de Vesting 2011 in Hellevoetsluis
Lees ook:Prins Willem-Alexander heropent Vesting van Hellevoetsluis
Lees ook:Vestingdagen Hellevoetsluis
Lees ook:Vestingdagen Hellevoetsluis 2015
Lees ook:Vestingdagen Hellevoetsluis – vrijdag 19 t/m zondag 21 augustus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>