Rivierdag Schoonhoven

Zaterdag 19 september 2009 beleeft Schoonhoven haar tweede Rivierdag. Vanaf 11 uur zijn op de Lekoever bij het Veer allerlei activiteiten: een vloot van twintig historische zalmschouwen, een vaartocht naar  vesting Nieuwpoort, een shantykorenfestival, demonstraties van de brandweer en  het Zeekadettenkorps Gouda, een maritieme markt, ambachten als palingroken en touwslaan en kindervertier.

’s Avonds wordt er een wandeling georganiseerd naar het kampement van een authentiek 17e- eeuws leger, dat bij Schoonhoven de Oude Hollandse Waterlinie verdedigt, met demonstraties exercitie en kanonschieten. ‘Van alle tijden en culturen’ is het thema van de culturele zondag 20 september in de Zilverstad, met toneel, eenacters en concerten op verschillende locaties in de binnenstad en een workshop ‘Koken met Romeinen’ in de bibliotheek. In de Artotheek kan tijdens Arto Lounge worden gebuikdanst. De dag begint met een recreatieve wandeling.

Lees ook:Nationale Zilverdag 2014 in Schoonhoven
Lees ook:Nationale Zilverdag in Schoonhoven
Lees ook:Nationale Zilverdag Schoonhoven
Lees ook:Hele Hollandse Waterlinie rijksmonument
Lees ook:Oktober: Maand van de Geschiedenis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>