Nationale Zilverdag 2014 in Schoonhoven

IMG_20160525_144933Op Tweede Pinksterdag, maandag 9 juni, vindt voor de 30e keer de Nationale Zilverdag in Schoonhoven plaats (2015: klik hier). De historische binnenstad is van 10.00 tot 17.00 uur omgetoverd tot één grote (goud- en) zilversmederij. Die staan er in Schoonhoven al sinds de 14e eeuw; in 700 jaar is het stadje uitgegroeid tot de ‘creatieve Zilverstad aan de Lek’. Op 140 plekken staan paviljoens en stands waar zilver wordt verkocht en zilversmeden de kneepjes van hun vak laten zien tijdens demonstraties.

Daarnaast zijn tientallen goud- en zilverateliers in de stad geopend. Al die ateliers maken samen met het Zilvermuseum en de enige Zilvervakschool van ons land (sinds 1895) dat Schoonhoven de zilverhoofdstad van Nederland is. De vakschool houdt open dag; er rijden pendelbussen tussen het centrum en de school. Het museum biet de tentoonstelling ‘Meesterstukken 2014′: eindexamenopdrachten van studenten van de vakschool. Prinses Beatrix opende donderdag 5 juni het hernieuwde museum, met de tentoonstelling ‘Koninklijke Cadeaus’. Net als vorig jaar is de Trouwringenroute ook weer van de partij op deze Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.

Update: aan het eind van de middag is noodweer voorspeld

Lees ook:Nationale Zilverdag in Schoonhoven
Lees ook:Nationale Zilverdag Schoonhoven
Lees ook:Nationale Zilverdag Schoonhoven 2012
Lees ook:Nationale Zilverdag 2011 Schoonhoven
Lees ook:Nationale Zilverdag Schoonhoven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>