Nationale Zilverdag in Schoonhoven

IMG_20160525_144933Op Tweede Pinksterdag, maandag 25 mei, vindt in Schoonhoven de 31e editie plaats van de Nationale Zilverdag. Vanaf 10.00 uur laten zilversmeden in de historische binnenstad hun kunnen en kunsten zien. Tientallen goud- en zilverateliuers in de stad openen hun deuren om het werk van edelsmeden, graveurs en edelsteenspecialisten aan het publiek te laten zien. Verder loopt er sinds een paar jaar een Trouwringroute door het stadje.

Sinds de 14- eeuw staan er zilversmederijen in Schoonhoven; sindsdien is het stadje uitgegroeid tot de ‘creatieve Zilverstad aan de Lek’. De tientallen goud- en zilverateliers maken samen met het Zilvermuseum en de enige  Zilvervakschool van ons land (sinds 1895) Schoonhoven tot zilverhoofdstad van Nederland. De vakschool houdt open dag; er rijden pendelbussen tussen het centrum en de school. Het museum biedt de tentoonstelling ‘Grensverleggend zilver’ en organiseert de zesde editie van een internationale competitie voor zilversmeedkunst, de Schoonhoven Silver Award 2015.

 

Lees ook:Nationale Zilverdag 2014 in Schoonhoven
Lees ook:Nationale Zilverdag Schoonhoven
Lees ook:Nationale Zilverdag Schoonhoven 2012
Lees ook:Nationale Zilverdag 2011 Schoonhoven
Lees ook:Nationale Zilverdag Schoonhoven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>