Admiraliteitsdagen Dokkum 2014

Friesland-Position[1]Vrijdag 5 tot en met zondag 7 september beleeft het Friese Dokkum een maritiem feest, dat met het jaar populairder worden: de Admiraliteitsdagen Dokkum (2015: klik hier). Het Grootdiep en het Reitdiep vormen het decor voor het driedaagse evenement. Vanaf vrijdag 12.00 uur meren tientallen authentieke schepen van heinde en verre af aan de kademuren in het centrum. Tussen de schepen drijft een podium, met ‘s avonds het traditionele openingsconcert the Night of the Praams. Zaterdag vindt de vijfde Lauwerszee Regatta plaats op het Lauwersmeer en staan regionale en landelijke kunstenaars op de jaarlijkse kunstmarkt.

In en om de binnenstad zijn allerlei activiteiten, zoals de reddingsdemonstratie van een helikopter van vliegbasis Leeuwarden en een reddingsboot van de KNMR, een sloepenrace op de bolwerken, bungeeroeien, rondvaarten, rondvluchten met een helikopter en demonstraties van de marine. Het festijn valt dit jaar samen met de start en finish van de Elfstedentocht voor mountainbikers en de Stand-up paddlers. Nadat de laatste peddelaars zaterdag terug zijn, begint er een groot Admiraliteitsconcert. Vrijdag zijn er optredens van onder meer Elske DeWall en Jamai, zaterdag van Niels Geusebroek en Gerrie Dantuma. Zondag is er een kerkdiens tvanaf het water met een gospelkoor en viert de Stedelijke Harmonie haar 140-jarig bestaan met een jubileumconcert.

Lees ook:Admiraliteitsdagen Dokkum – donderdag 1 t/m zondag 4 september
Lees ook:Admiraliteitsdagen Dokkum 2015
Lees ook:Amsterdamse Marinedagen
Lees ook:Mountainbike strandrace Egmond-Pier-Egmond
Lees ook:Voor het eerst Chinese marineschepen afgemeerd in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>